Fabada Asturiana

Fabada Asturiana

Hello everybody, hope you are having an incredible day today. Today, we're going to prepare a special dish, Fabada Asturiana. It is one of my favorites. This time, I'm gonna make it a little bit tasty. This will be really delicious.

Fabada Asturiana is one of the most popular of current trending meals on earth. It's enjoyed by millions every day. It's simple, it's fast, it tastes yummy. They are nice and they look wonderful. Fabada Asturiana is something which I've loved my whole life.

Many things affect the quality of taste from Fabada Asturiana, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Fabada Asturiana delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Fabada Asturiana is 6 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

Just in addition, the time it takes to cook Fabada Asturiana estimated approx 300 minutos.

To get started with this recipe, we have to prepare a few ingredients. You can cook Fabada Asturiana using 7 ingredients and 7 steps. Here is how you can achieve that.

Esta receta siempre recuerda a la gran Tierra Asturiana, a la gastronomía del Norte, a comida a fuego lento y así la presento, una receta de paciencia para sacar el máximo sabor. Esta receta se puede acompañar con un buen tinto DO Ribera del Duero como es el Pago de Carraovejas.

Ingredients and spices that need to be Prepare to make Fabada Asturiana:

  1. 500 g Fabes o Judías Blancas
  2. Agua
  3. Para el Compango:
  4. 300 g Lacón o Paleta Curada
  5. 350 g Panceta o Tocino Entreverado (2 trozos de la marca La Unión)
  6. 100 g Chorizo Asturiano (La Unión)
  7. 140 g Morcilla Asturiana (La Unión)

Steps to make to make Fabada Asturiana

  1. 1º. Se dejan 8-10 horas en remojo las fabes en agua fría y el lacón en agua templada.
    Es muy importante la calidad tanto de las fabes como del compango, ya que de esto dependerán la textura suave de las fabes como del sabor final del plato.
  2. 2º. Pasadas las horas de reposo, se quita el agua de las fabes y se enjuagan un par de veces. El lacón se saca de la cazuela y se lava un poco y en la misma cazuela donde se dejaron las fabes en reposo, se dejan las fabes y se añade el lacón, el chorizo asturiano, la morcilla asturiana y los dos trozos de tocino entreverado.
  3. Yo compro el compango de la marca La Unión que son de buena calidad y entra un chorizo asturiano, una morcilla asturiana, un trozo de tocino entreverado y después aparte compro otro tocino entreverado de la misma marca y el lacón que es de la marca El Chico.
  4. 3º. Se cubre todo con agua y se pone el fuego a potencia máxima (6 de 6) hasta que rompa a hervir. En ese momento lo bajamos a potencia media alta (4 de 6) y cuando se terminen de hacer espumas, las retiramos con un cazo.
  5. 4º. Una vez limpia de espumas, añadimos un vaso de agua fría (asustamos) para cortar la cocción, bajamos al mínimo el fuego (1 de 6) y tapamos.
  6. 5º. A partir de aquí, lo dejamos 4 horas a fuego lento volviendo a “asustar” 2 veces más con un vaso de agua fría a la hora y media y a las 3 horas.
  7. 6º. Finalmente a las 4 horas, se saca el compango a un plato y se pasa a un vaso batidor dos cazos de fabes junto a caldo.
    Se bate y se añade a la cazuela (con esto conseguiremos espesar el caldo). Volvemos a introducir el compango y dejamos reposar 30’ más tapado.
    Finalmente se saca de nuevo el compango para repartir enlos platos y se sirven las fabes calientes.

As your experience and self-confidence grows, you will find that you have a lot more all-natural control over your diet and also adjust your diet regimen to your personal preferences with time. Whether you wish to offer a recipe that uses fewer or even more components or is a little essentially spicy, you can make simple changes to achieve this objective. To put it simply, start making your recipes in a timely manner. When it comes to standard food preparation skills for beginners you do not require to discover them however only if you understand some easy food preparation strategies.

This isn't a total guide to fast as well as simple lunch dishes however its great something to chew on. With any luck this will get your innovative juices flowing so you can prepare scrumptious meals for your family without doing too many heavy meals on your trip.

So that's going to wrap it up with this special food Step-by-Step Guide to Prepare Super Quick Homemade Fabada Asturiana. Thanks so much for reading. I am sure you will make this at home. There's gonna be interesting food in home recipes coming up. Don't forget to bookmark this page in your browser, and share it to your loved ones, colleague and friends. Thank you for reading. Go on get cooking!

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