Fricandó de ternera con moixernons

Hey everyone, it's Drew, welcome to my recipe site. Today, I'm gonna show you how to prepare a distinctive dish, Fricandó de ternera con moixernons. One of my favorites. This time, I am going to make it a bit tasty. This is gonna smell and look delicious.
Fricandó de ternera con moixernons is one of the most popular of recent trending foods in the world. It is enjoyed by millions every day. It's simple, it's fast, it tastes yummy. They're fine and they look fantastic. Fricandó de ternera con moixernons is something which I have loved my whole life.
Many things affect the quality of taste from Fricandó de ternera con moixernons, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Fricandó de ternera con moixernons delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
As for the number of servings that can be served to make Fricandó de ternera con moixernons is 6-8 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.
Just in addition, the time it takes to cook Fricandó de ternera con moixernons estimated approx 2 horas.
To get started with this particular recipe, we have to prepare a few ingredients. You can cook Fricandó de ternera con moixernons using 15 ingredients and 9 steps. Here is how you can achieve it.
Rendimos homenaje a la cocina catalana y a un gran chef, Josep María Freixa. Nos hemos inspirado en la receta que el cocinero aprendió de su madre, y su madre de su abuela, y que muy generosamente compartió en El Periódico.
Ingredients and spices that need to be Make ready to make Fricandó de ternera con moixernons:
- 1 kg llata de ternera (cortada bien fina)
- 50 g moixernons secos
- 1 vasito whisky (si es bueno, mejor)
- 1 l caldo de pollo casero
- 1 bouquet de hierbas aromáticas (laurel, tomillo, perejil)
- sal y pimienta (mezcla de pimientas exóticas)
- harina
- aceite de oliva virgen
- Sofrito:
- 2 cebollas (a poder ser, de Figueres)
- 250 g de tomate triturado (1/2 lata pequeña)
- 1 vasito de vino blanco (nos gusta seco)
- Picada:
- 150 g frutos secos (avellanas y almendras tostadas)
- 10 bastoncillos pequeños
Steps to make to make Fricandó de ternera con moixernons
- En una sartén, echaremos un buen chorro de aceite de oliva virgen y las cebollas que habremos picado bien picadas. Las dejamos pochar a fuego lento hasta que el conjunto adquiera un color oscuro pero sin quemarse, removiendo de vez en cuando. Seguidamente, echamos el tomate triturado y un vaso de vino blanco (si es bueno, mucho mejor). Dejaremos cocer hasta conseguir una confitura melosa. A fuego lento y sin prisas.

- Mientras tanto, limpiamos y preparamos los “moixernons”. En un olla pondremos agua para cubrirlos y los coceremos durante 10 minutos. Seguidamente los colamos, y los secamos bien con un trapo de cocina. Reservar.
- En una sartén, con el aceite bien caliente, salteamos los filetes previamente salpimentados (nos gusta poca sal, y alegría con la pimienta) y pasados por harina. Una vez dorados, los sacamos y los ponemos en la cazuela en la que haremos el fricandó (suele recomendarse cazuela de barro, pero nosotros utilizamos una de aluminio fundido que nos da muy buen resultado).
- Añadimos a la cazuela el sofrito que ya tenemos listo y el bouquet de hierbas. Rehogamos con el vasito de whisky, removemos y dejamos cocer 5 minutos a fuego medio.
- Incorporamos el caldo de pollo y continuamos la cocción 20 minutos más.
- Ahora añadimos los “moixernons” bien secos.
- En una picadora trituramos las avellanas, las almendras tostadas y los bastoncitos de pan, lo mezclamos con un poco del caldo de la cazuela y lo incorporamos al guiso.
- Cocinamos una hora a fuego medio. Apagamos, apartamos del fuego y tapamos

- No olvidéis mojar mucho pan y disfrutar!
As your experience as well as self-confidence grows, you will discover that you have extra all-natural control over your diet plan as well as adjust your diet to your personal preferences gradually. Whether you intend to offer a dish that uses less or more components or is a little bit basically spicy, you can make easy modifications to attain this objective. Simply put, begin making your dishes on schedule. When it comes to basic cooking skills for beginners you don't require to learn them but just if you understand some simple food preparation techniques.
This isn't a total guide to quick and easy lunch dishes but its excellent something to chew on. Hopefully this will get your creative juices flowing so you can prepare scrumptious dishes for your family members without doing too many heavy meals on your journey.
So that is going to wrap it up with this exceptional food How to Make Speedy Fricandó de ternera con moixernons. Thank you very much for your time. I am sure you can make this at home. There is gonna be interesting food at home recipes coming up. Don't forget to save this page on your browser, and share it to your loved ones, colleague and friends. Thanks again for reading. Go on get cooking!
Comments
Post a Comment