Fabada asturiana con ibéricos del sur

Hey everyone, it is me again, Dan, welcome to my recipe page. Today, I will show you a way to make a distinctive dish, Fabada asturiana con ibéricos del sur. It is one of my favorites. This time, I will make it a bit unique. This will be really delicious.
Fabada asturiana con ibéricos del sur is one of the most popular of recent trending meals in the world. It is easy, it is quick, it tastes delicious. It's appreciated by millions every day. Fabada asturiana con ibéricos del sur is something which I've loved my entire life. They're nice and they look fantastic.
Many things affect the quality of taste from Fabada asturiana con ibéricos del sur, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Fabada asturiana con ibéricos del sur delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
As for the number of servings that can be served to make Fabada asturiana con ibéricos del sur is 4 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.
Just in addition, the time it takes to cook Fabada asturiana con ibéricos del sur estimated approx 60 minutos.
To get started with this recipe, we have to first prepare a few components. You can have Fabada asturiana con ibéricos del sur using 11 ingredients and 8 steps. Here is how you can achieve it.
No hay nada mejor para sobrellevar el frío que un buen plato de cuchareo. Unas buenas fabes cocinadas con mucho mimo y unos embutidos de calidad harán que este plato sea una delicia para el paladar. Esta vez he escogido unas fabes o judiones “La Posada” (legumbres selectas La Posada) y embutidos ibéricos de “Ibéricos Vázquez” (Jamones y Embutidos Vázquez).
En este caso, debido al poco tiempo que tengo en mi día a día, he optado por empezar a cocinar las fabes en la olla rápida y terminarlas a fuego lento. Si tienes tiempo suficiente, o no tienes olla rápida, puedes hacerlo desde el principio a fuego normal sin problemas (simplemente tardará un poquito más en hacerse) y saldrán más que apetitosas.
Consejo / Truco: yo las cociné la tarde anterior de comerlas, de esta manera están más sabrosas aún.
Ingredients and spices that need to be Get to make Fabada asturiana con ibéricos del sur:
- 1/2 kg Alubias o Fabes
- 200 gr Panceta ibérica curada (de Ibéricos Vázquez)
- 1 (150gr aprox.) Morcilla ibérica herradura de Ibéricos Vázquez
- 1 (150gr aprox.) Chorizo ibérico herradura o jabuguito de Ibéricos Vázquez
- 1 cucharada Pimentón dulce
- 1 Pimiento mediano
- 1 Tomate grandecito
- 1 Cebolleta pequeña
- 3 Diente ajo
- Sal
- Aceite de oliva
Steps to make to make Fabada asturiana con ibéricos del sur
- Ingredientes en foto

- ¡OJO! Importante… Las alubias o fabes debes ponerlas en remojo unas 12 horas antes de cocinarlas para que no queden duras.
- Antes que nada coger las alubias y quitarles el agua con un colador. Dejarlas escurrir mientras cocinamos.
- Lo primero que debemos hacer es picar la verdura, echarle sal y sofreír en la olla con aceite caliente. Ponerlo a fuego medio para que no se quemen los ajos. Cuando la verdura ya esté bien pochada, la sacamos de la olla, la batimos en un recipiente y volvemos a poner en la olla.

- La calentamos un poquito más a fuego medio moviendo continuamente. Mientras se calienta vamos cortando en varios trozos los ibéricos (morcilla, chorizo y panceta curada), y cuando empiece a hervir la verdura los agregamos. Mezclamos bien todo.

- Le agregamos las alubias y la cucharadita de pimentón dulce (esto es también un poco al gusto). Mezclamos bien.

- Cubrimos de agua las fabes y le echamos un poco más de sal. Tapamos la olla y en el nivel 2 cocinara fuego medi-alto durante unos 15/20 minutos desde que empieza a pitar. Una vez transcurrido este tiempo sacamos el vapor de la olla y destapamos. Dejar cocinar a fuego lento hasta que se vaya consumiendo el agua y las fabes queden blanditas. En mi caso han estado unos 40 minutos más, pero esto dependerá de la placa / vitro / fuego que tengamos cada uno en nuestra cocina. Es cuestión de ir probando las fabes para ver que están tiernas.

- A comer!!

As your experience and confidence grows, you will certainly discover that you have extra all-natural control over your diet regimen as well as adjust your diet plan to your personal tastes gradually. Whether you wish to offer a recipe that utilizes fewer or even more active ingredients or is a little essentially zesty, you can make straightforward changes to accomplish this goal. In other words, begin making your dishes in a timely manner. When it comes to fundamental cooking skills for newbies you don't require to learn them however only if you understand some basic food preparation strategies.
This isn't a total overview to quick and also easy lunch recipes but its excellent food for thought. Ideally this will get your creative juices flowing so you can prepare tasty dishes for your family members without doing too many square meals on your trip.
So that is going to wrap it up for this exceptional food Recipe of Quick Fabada asturiana con ibéricos del sur. Thanks so much for reading. I am sure you will make this at home. There is gonna be more interesting food at home recipes coming up. Don't forget to save this page on your browser, and share it to your loved ones, colleague and friends. Thanks again for reading. Go on get cooking!
Comments
Post a Comment