Fideuà de la yaya

Hello everybody, hope you're having an incredible day today. Today, I'm gonna show you how to make a distinctive dish, Fideuà de la yaya. It is one of my favorites. This time, I will make it a bit unique. This is gonna smell and look delicious.
Fideuà de la yaya is one of the most favored of recent trending foods on earth. It's simple, it's quick, it tastes delicious. It is enjoyed by millions daily. Fideuà de la yaya is something that I've loved my entire life. They are fine and they look wonderful.
Many things affect the quality of taste from Fideuà de la yaya, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Fideuà de la yaya delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
To begin with this recipe, we must first prepare a few ingredients. You can have Fideuà de la yaya using 11 ingredients and 5 steps. Here is how you can achieve that.
#weekendreto Esta es, sin duda, la receta de la que me siento más orgullosa de poder compartir con vosotros, la fideuà de mi madre o de la yaya, como la llamamos en casa. Es una receta, que bien hecha, resulta bastante elaborada pero, cocinada con el cariño de una madre, merece siempre la pena. ¡El mérito es tuyo, mamá! Siempre serás para nosotros la mejor cocinera del mundo y todo lo bueno que diga de ti es poco.
Ingredients and spices that need to be Make ready to make Fideuà de la yaya:
- Pasta para fideuà
- Caldo hecho con pescado de roca (galeras, perlones y cangrejos)
- Aceite de oliva
- Mero cortado en trocitos
- Sepia cortada en trocitos
- Tomate triturado
- Gambas
- Mejillones
- Colorante o cúrcuma
- 1-2 cubitos caldo de pescado
- Limón
Steps to make to make Fideuà de la yaya
- El caldo para la fideuà podemos prepararlo el día de antes o unos días antes y congelarlo. Yo lo recomiendo para facilitar la elaboración de esta receta, si no disponemos de mucho tiempo. Para ello, con pescado de roca, lo hervimos y, seguidamente, vamos machacándolo en un mortero y vuelta a la cacerola. Una vez frío, lo colamos y lo guardamos en un recipiente dentro de la nevera o en el congelador, según cuando lo vayamos a utilizar.

- Ahora, para comenzar a cocinar la fideuà, echamos unas cucharadas de aceite de oliva, según la cantidad de ingredientes que tengamos. Una vez caliente, echamos el mero (también llamado emperador) y la sepia cortados en cuadraditos, las gambas y los mejillones.



- Añadiremos también unas cucharadas de tomate triturado y lo rehogaremos todo bien. Una vez hayan abierto los mejillones, los retiraremos de la paella, junto con las gambas, en un plato. Cuando se hayan enfriado los mejillones, apartaremos la concha que está vacía, dejando sólo una mitad para luego adornar la fideuà.

- A continuación, echaremos el caldo y una vez eche a hervir, pondremos un poquito de colorante (o cúrcuma) y 1-2 pastillas de caldo de pescado y lo dejaremos hervir hasta que veamos que ya están hechos la sepia y el mero.



- Añadiremos entonces la pasta y, una vez bien repartida por toda la paella, la dejaremos que se vaya haciendo. Cuando esté a medio hacer, iremos colocando las gambas y los mejillones, como se ve en la imagen. ¡Y ya tenemos esta magnífica fideuà!


As your experience and self-confidence expands, you will certainly discover that you have a lot more all-natural control over your diet plan and adjust your diet to your individual preferences in time. Whether you intend to offer a recipe that uses less or even more active ingredients or is a little essentially zesty, you can make easy changes to achieve this objective. Simply put, start making your recipes promptly. When it comes to fundamental food preparation skills for novices you do not need to learn them yet just if you grasp some basic food preparation methods.
This isn't a full overview to fast and easy lunch recipes however its great food for thought. Ideally this will certainly get your innovative juices flowing so you can prepare delicious dishes for your family without doing a lot of square meals on your trip.
So that is going to wrap this up with this exceptional food Step-by-Step Guide to Make Favorite Fideuà de la yaya. Thank you very much for your time. I am sure that you can make this at home. There's gonna be more interesting food at home recipes coming up. Remember to bookmark this page in your browser, and share it to your family, friends and colleague. Thank you for reading. Go on get cooking!
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